Brand op Nairobi International Airport JKIA…

Fire Nairobi Airport JKIAWoensdag 7 augustus: In de vroege ochtend komt via Nu.nl het nieuws binnen dat er een zeer grote brand woedt op Nairobi International Airport JKIA. Dit bericht hebben we gelijk naar onze contacten in Mombasa gestuurd, het nieuws in Kenia heeft soms een andere weg nodig dan bij ons om snel te komen waar het moet zijn.

Kort daarop kwamen er vanuit Nairobi en Mombasa gelukkig al berichten dat er geen slachtoffers zijn en iedereen veilig is. De economische schade zal voor Kenia echter wel voelbaar zijn, dit is het grootste vliegveld in Oost Afrika en verwerkt veel reizigers op doorreis of met reisdoel Kenia zelf.

Rond een uur of negen zien we dat alle vluchten naar Nairobi voor die dag worden geschrapt, ook onze vlucht van 21:00 uur woensdagavond. Pia is gaan bellen met de KLM voor een alternatief, vlucht van donderdag avond… VOL! Vrijdag avond 21:00 nog twee stoelen beschikbaar, gelijk onze tickets laten omzetten en om 10:27 krijgen we de nieuwe tickets binnen. Vervolgens contact gezocht met Yvonne van het reisbureau in Diani Beach om daar zaken te regelen, we komen twee volle dagen later aan en misschien moeten de trip naar Samburu nu helemaal schrappen.

Het woord “schrappen” staat niet in het woordenboek bij Yvonne en ze komt om 16:00 uur met een alternatief plan waar we met een andere route en andere boekingen toch alle locaties voluit kunnen bezoeken en de twee dagen verlies pas merken aan de kust. Vervolgens heeft Pia met de klantenservice van KLM onze terug vlucht van Mombasa via Nairobi naar Amsterdam ook 2 dagen kunnen verzetten (tickets om 16:43 binnen).

17:00, 10uur later hebben we nieuwe tickets en een nieuw plan voor onze reis naar Kenia. HULDE aan Yvonne Matiba van het reisbureau Go Africa Safaris & Travel en aan de KLM Klantenservice voor het omboeken van de tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.