Grijsfilters aangeschaft…

Grijsfilters van TiffenZondag 21 juli: Twee Grijsfilters aangeschaft en gisteren binnen gekregen.
De Tiffen Color Grad ND 0.6 om bijvoorbeeld op de Masai Mara in Kenia de belichting van de lucht en de voorgrond bij landschapsfoto’s beter in balans te krijgen. Als je op deze link klikt kun je lezen hoe het werkt.

Het tweede filter is een Variable ND filter van Tiffen die me de mogelijkheid gaat geven om bij het velle licht in Kenia portretten te kunnen maken met een mooie onscherpe achtergrond omdat je simpelweg een deel van het licht kunt wegdraaien (filmpje).

Canon EG-D focusingscreen voor de EOS 5D MarkII

Ook heb ik het EG-D matglas aangeschaft voor mijn Canon EOS 5D MarkII.
Dit matglas is iets helderder en is geoptimaliseerd voor scherp stellen bij diafragma’s van 5.6 en hoger. Verder zijn dezelfde grid-lijnen aangebracht die je op de Canon EOS 5D MarkII en EOS 7D in live view kunt instellen via het menu.

( foto’s van onze Kenia-reis in 2011 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.