Geplande Kenia reis…

ReisKenia2013Zondag 28 juli: De “Kenia reis” die Pia en ik gaan maken hebben we in kaart gebracht. Als je op het kaartje klikt opent zich een grotere kaart, klik je op deze link opent de kaart zich in Google Maps.

Dag 1: Aankomst in Nairobi waar we rond 6:00 in de ochtend worden opgepikt door Rashid, onze “driver” en gids voor deze vakantie. We rijden gelijk naar Samburu National Reserve (B) waar we twee dagen blijven en overnachten in het Samburu Ashnil Camp (dag 2+3).

In deze omgeving zijn we nog niet eerder geweest en het is dus een verrassing wat we hier voor de lens krijgen.

Dag 4: We gaan naar bekender terrein en reizen af naar Lake Naivasha (C) om flamingo’s te fotograferen, hier blijven we één nacht in Elsamere Conservation Trust. De volgende ochtend vroeg (dag 5) reizen we af richting de Masai Mara Game Reserve (D) waar we we mogelijk de migratie van de Gnoes nog een keer voor onze camera’s krijgen (zie de foto’s van 2011). We logeren twee nachten in dit schitterende park in het Mara Ikeliani tented Camp (dag 6+7).

Dag 8: We reizen met een tussenstop in Athi River (E) (hier logeren we één nacht in Amazing Kenya Retreat) door naar Tsavo West National Park (F). In Tsavo gaan we vooral het grotere wild zien zoals neushoorns en olifanten. We verblijven twee nachten in het Severin Safari Camp met uitzicht op de Kilimanjaro (dag 9+10).

Dag 11: We reizen door naar de kust, Diani Beach (G), vlak onder Mombasa. Hier gaan we vrienden ontmoeten, het kindertehuis Diani Children’s Village bezoeken en korte trips maken. We blijven vijf dagen aan de kust in het Baobab Beach Resort aan de Indische Oceaan (dag 12..16). Eind van dag 16 vliegen we s’avonds van Mombasa naar Nairobi en een uurtje later terug naar Amsterdam…

Foto’s zijn nu nog van Google. Eigen foto’s en korte verhalen komen hier online. Deze Kenia reis is voor ons georganiseerd door Yvonne Matiba van Go Africa Safaris & Travel in Diani Beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.